Modern, Biztonságos, Okos, Intelligens
otthont varázsolunk számodra

Okosotthon -
Világítás

Otthonod talán a leggyakrabban igénybe vett rendszere a világítási hálózat. Egy szükséges minimum, melyet nap mint nap használ az egész család – sokszor indokolatlanul. Ha unod már, hogy mindenhol égve marad a villany, és feleslegesen fizetsz magas villanyszámlát váltsd le hagyományos fényforrásaidat intelligensekre!

Tartsd irányítás alatt otthonod világítását, és élvezd a fényhatások kellemes bűvöletét, úgy, hogy még pénztárcád is megköszönje!

Talán kijelenthető, hogy majdnem mindenki, aki okosotthon megoldásokban kezd gondolkodni, első körben a smart világítást teszi próbára. Nem csoda, hiszen pár évtized alatt, amióta az okos LED technológia elérhetővé vált a lakosság számára, több számottevő előnye is körvonalazódott.

Azon túl, hogy a modern energiatakarékos LED fényforrások már magukban hatalmas megtakarítást jelentenek, egészségügyi szempontból pedig kíméletesebbek a hagyományos izzóknál, okos technológiájuk által könnyen vezérelhetők távolról és kábelfüggetlenek. Vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikálnak az okostelefonra telepített alkalmazással, esetenként többel is. Az otthoni hálózatra csatlakoztatott smart eszközökkel is interakcióba tudnak lépni, ha egy biztonsági kamera vagy mozgásérzékelő is része a rendszernek, akkor azok mozgás észlelésekor, – beállítástól függően – fel vagy éppenséggel le tudják kapcsolni a villanyt. Más esetben maga a lámpa van ellátva infravörös mozgásérzékelővel, hogy csakis akkor világítson, amikor közelében mozgást érzékel.

Az applikációk segítségével fel- és lekapcsolhatod az lámpákat, illetve tetszés szerint szabályozhatod fényerejüket, színhőmérsékletüket és adott esetben színárnyalatukat is. Nem kell többé körbesétálj a lakásban, hogy mindenhol lekapcsoltad-e a villanyt lefekvés előtt, vagy elfelejtheted az egész éjszakán át világító éjjeli lámpát, hiszen az alkalmazások mindenre adnak megoldást. A nappaliból, de akár a munkahelyedről is egy kattintással lekapcsolhatod a fürdőszobában égve felejtett lámpát, vagy időzített rutinokat taníthatsz be nekik. Munka vagy tanulás közben az asztali lámpa jelezhet, hogy letelt egy bizonyos idő, ideje szünetet tartani. Továbbá beállíthatod okos éjjelilámpádat, hogy reggel még ébredés előtt kapcsoljon be és Napfelkelte módban világítson, Naplemente módban pedig szürkületi fényt bocsájtson ki.

Az alkalmazás számos előre optimalizált hangulatvilágítást is ajánl a gyakori élethelyzetekhez, mint például a Fókusz, Számítógép vagy Gyermek mód, Mozis esték, Olvasás és pihenés, Romantikus randevú és mások. Az égők és lámpák színárnyalat állításával akár fényterápiás hatást is elérhetsz, vagy egyszerűen egy vidám szín választásával is feldobhatod lakásod és egyúttal családod hangulatát. Az okos égők és lámpák gyakran kompatibilisek a Google Assistant és Amazon Alexa hangvezérlő applikációkkal, melyek lehetővé teszik, hogy beszéddel irányítsuk azokat.

Ha egyszer kiépítetted és beállítottad okos világításrendszered, jó darabig nem kell foglalkozz vele, mivel a LED égők több évig működnek meghibásodás nélkül. Megdöbbentő ezt leírni, de egy okos világítással ellátott lakás kevesebb áramfogyasztással jár, mint a falba épített kábeleket használó, régi izzókra és halogén égőkre hagyatkozó világítás.

Smart Világítástechnikai Termékeink

ARCHOS Hello Bulb – Wi-Fi okosizzó

Az ARCHOS Hello okosizzó hagyományos formája ellenére naprakész technológiát rejt belsejében. A körte alakú, tejfehér izzótest többet tud az egyszerű világításnál.

Az alacsony energiaigényű LED égő egymagában is hasznos kelléke lehet otthonodnak, viszont intelligens volta még inkább vonzóvá teszi. Teljesítménye 7W, maximálisan 600 lumen fényerőt képes kibocsájtani, ami kellemes, meleg fénnyel árasztja el a megvilágított területet. Kültéren max. 70 méter, beltéren max. 30 méter tartományban ontja el fényével környezetét. E27-es csatlakozója a legelterjedtebb foglalatokkal megegyezik, így nincs szükség cserére. Ha egyszer beszerezted, hosszú ideig szolgálatodban fog állni, hiszen az izzónak átlagosan 50 000 óra élettartamot garantál a gyártó.

ARCHOS Hello LED égőt távolról, mobiltelefonodra installált ARCHOS Hello Connect alkalmazással tudod vezérelni. A megannyi beállítás mellett, a fotelből egy gombnyomással fel- és lekapcsolhatod a villanyt, továbbá a színskála összes árnyalata közül azt választhatod ki, amelyik legjobban tetszik. Fényterápiás meggondolásból, pedig hangulatodhoz igazítva választhatsz a 16 millió színárnyalat közül, továbbá a fényerőt is kedved szerint szabályozhatod. Az applikáció Android és iOS rendszerű mobilkészülékekre egyarán telepíthető.

A Google Assistant-tal és az Amazon Alexa-val kompatibilis égőt hangvezérléssel is irányítani tudod.

Xiaomi Mi BedSide Lamp 2 – éjjeli lámpa

A Mi BedSide 2 éjjeli lámpa egy minőségi designba rejtett intelligens és praktikus eszköz, mely feldobja otthonod hangulatát.

A lámpa LED technológiára épülő kialakítása révén nagyon hosszú élettartamú (kb. 25 000 óra) és kiemelten energiatartalékos. Fényereje 2 és 400 lumen közt állítható, színhőmérséklete pedig 1700 és 6500K között, ami magyarán a gyertyafény és a déli napsütés közti fényskálát jelenti.

Az okos otthon élményét az intelligens vezérlés kínálja, a több alkalmazással kompatibilis lámpa egyaránt élérhető Android és iOS operációs rendszereket használó okos készülékekről. A Mi Home alkalmazás hozzáférést biztosít az éjjelilámpa beállításaihoz, vezérléséhez és segítségével integrálható a meglévő okosotthon szettel. Apple HomeKit, Amazon Alexa és Google Assistant támogatással rendelkezik, hogy még kényelmesebben, hangvezérléssel tudd irányítani azt.

Manuálisan is egyszerűen és könnyedén kezelhető készülék, a tervezők egy ki-, bekapcsoló és egy többfunkciós gombot, illetve egy fényerőt szabályozó csíkot helyeztek el függőlegesen a henger alakú testre. Ezen gombok segítségével beállítható az úgynevezett Jó reggelt keltés, illetve az Éjszakai mód, melyek időzített ki-, bekapcsolást hajtanak végre, a napszakhoz igazítva állítják be a fényerőt és a színhőmérsékletet. Reggel kellemes napfelkeltét szimulál, fokozatosan növelve a fényerőt, éjszaka 2 lumenes fényerővel meleg, meghitt fényt áraszt. Az elalváskapcsoló megnyomásával késleltetni tudod a lámpa kikapcsolását, tehát nyugodtan elaludhatsz, hiszen nemsokára a lámpa is nyugovóra tér.

A lámpa fényereje, színhőmérséklete, és színárnyalata lelkiállapotod, illetve az otthonodban zajló tevékenységek szerint állítható, bármikor komoly, meghitt, vagy parti hangulatot varázsolhatsz lakásodba. Áramló fény módban, pedig folyamatosan színárnyalatok fedik el otthonod.

Videó lejátszása

Xiaomi Mi LED Ceiling Light – okos mennyezeti lámpa

A Mi LED okos mennyezeti lámpa minimalista, kör alakú formájával tökéletesen illeszkedik minden otthonba és nemcsak kellemes fénnyel árasztja el, hanem díszíti is azt. Installálása, le- és felrakása pofonegyszerű, miután a rögzítő fődarabot felszerelted, egy mozdulattal fölpattinthatod a lámpatestet is. Takarításkor könnyedén levehető, zárt korong (ø450mm x 75mm) alakjának köszönhetően a por és egyéb szennyeződés nem tud bejutni a testbe, így bosszankodás nélkül tisztíthatod meg.

Ez a mennyezeti lámpa maximálisan 25 m2-es helyiségek megvilágítására lett optimalizálva, 180 fokos fénylefedettség mellett. Ra95, azaz magas színvisszaadási indexel rendelkezik, aminek köszönhetően a természetes napfényben ragyogó színeket adja vissza, nem fakítja ki otthonod pompáját. (A színvisszaadási index értéke minél közelebb kerül a 100-hoz, annál jobb lesz a színvisszaadási hatás.)

Beépített LED égőkkel rendelkezik, melyek nem cserélhetőek, viszont extra hosszú élettartamúak, a megközelítőleg 25 000 óra üzemidő több évig tartó működést jelent. A LED technológiának köszönhetően kiemelten energiatakarékos működést biztosít, fogyasztása mindössze 32 W, e mellett maximális fényereje 2200lm, színhőmérséklete 2700 és 5700 K közötti lehet.

A Mi LED mennyezeti okos lámpa működtetéséhez nincs szükség kapcsolóra (opcionális), hiszen Wi-Fi kapcsolaton keresztül, a Mi Home alkalmazás segítségével távolról is szabályozható, programozható. A lámpa fényerejét és színhőmérsékletét tetszés szerint szabályozhatod a napszaknak, vagy tevékenységednek függvényében. Az alkalmazással időzítheted annak be- és kikapcsolását, továbbá előre definiált hangulatok és üzemmódok közül is választhatsz. Nappali fény-módban élvezheted a természetes fényhez hasonló, erős megvilágítást, míg a Holdfény mód választásakor, meleg színhőmérsékletű, alacsony fényerejű meghitt hangulatot varázsolhatsz szobádba. Az alkalmazás Android 4.4+ és iOS 8.0+ operációs rendszereket használó készülékeken fut.

A lámpa kezeléséhez, alternatívaként választhatod a hangvezérlést is az Amazon Alexa és Google Assistant jóvoltából, illetve elérhető hozzá távirányító is: Yeelight Remote Control Bluetooth távirányító

Videó lejátszása

Xiaomi Mi LED Smart Bulb – okosizzó

A Mi LED okosizzó egy standard E27-es, hagyományos foglalattal rendelkező égő, mely a hangulatvilágítás terén hozza legjobb formáját. A 1700 és 6500K között állítható színhőmérséklet, a 80 és 800 lumen közt változtatható fényerősség és a 16 millió színárnyalat együttes hangolásával, végtelen színű és intenzitású megvilágítást képes generálni.

Az izzó bármely hagyományos foglalatba csatlakoztatható, így a régi csillárokkal, lámpákkal is kompatibilis. Általa pillanatok alatt okos megvilágítást varázsolhatsz lakásod minden helyiségébe. Energiatakarékos és hosszú élettartamú, a 10 W fogyasztás és a 25 000 óra üzemidő csekély ráfordítást eredményez, így igazán pénztárcakímélő alternatívát kínál az okos világítás kiépítéséhez. 

Az ingyenesen használható Mi Home alkalmazást mobiltelefonodra telepítve, távirányítóként használhatod, hogy akár távolról is vezérelni tudd okosizzódat. Az applikáció számos előre konfigurált hangulatvilágítást tartalmaz a gyakori élethelyzetekhez, mint például a Mozis esték, Olvasás és pihenés, Romantikus randevú és mások. Időzített módváltásra is van lehetőség, reggel még ébredés előttre beidőzítheted, hogy az égő kapcsoljon be és Napfelkelte módban világítson, Naplemente módban pedig szürkületi fények mellett térhetsz nyugovóra. Ezek mellett, kedved szerint bármikor testre szabhatod. Az alkalmazás Androidos és iOS-es eszközökre telepítheted.        

Az Amazon Alexa és Google Assistant segítségével varázslóként is vezérelni tudod az égőt, hiszen hangoddal, beszélve irányíthatod azt.

Videó lejátszása

Xiaomi Mi LED Desk Lamp 1S – asztali lámpa

A Mi LED Desk Lamp okos asztali LED lámpa nagyon jó példája a design és a funkcionalitás sikeres ötvözetének. A gyártók oly szerencsésen társították e geometrikus, minimalista formájú asztali lámpát a kompakt technológiával, hogy számos tanúsítvány (CE, ICE, BSMI, SRRC, RoHS) mellett, több design díjat is magának tudhat (Good Design Award 2016, IF Gold Award 2017, reddot award 2017 winner).

A formai egyszerűség csúcstechnológiával kivitelezett mechanikát rejt magában. A lámpa feje mozgatható, így bármikor összecsukható, továbbá strapabíró fémből készült vázzal rendelkezik, csuklópántja olyan tartós konstrukció, hogy ha 10.000-szer kinyitod és becsukod, csupán a teljesítménye 17%-át veszíti el. Kifejezetten arra tervezték, hogy csökkentse a vibrálást, amely a szemfáradságot és egyéb szemkárosító hatást okozhat a szemnek. A lámpa RC szűrővel és olyan fényerő szabályozó chip-pel rendelkezik, amely a hagyományos energiatakarékos lámpákkal szemben, viszonylag egyenletes DC (egyenáram) jelet ad. Így biztosítva a LED-ek számára az állandó áramerősséget, ami a villogás jelentős csökkenését eredményezi. 

A nagy fényerejű, energiatakarékos és környezetbarát LED technológiának köszönhetően egyszerűen optimalizálhatók a világítási paraméterei. Maximálisan 300 lumen fényerejét 1-100%-ig lehet szabályozni, 2700 és 6500K közt variálható színhőmérséklete. Kiváló kategóriás színvisszaadási indexel (Color Rendering Index: 83) rendelkezik, ami a fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva, mennyire képes azok valódi természetes színét visszaadni.

A Mi LED asztali lámpa, Androidra és iOS rendszerekre fejlesztett Mi Home alkalmazás segítségével könnyen vezérelhető. Az alkalmazás 4, előre programozott világítási módot ajánl fel a hétköznapi rutinfeladatokhoz. A Fókusz mód (ütemezett, tomográf technikát használó mód, mely a szem védelme mellett segíti a produktív munkavégzést), Olvasási mód (intelligens színhőmérséklet és színárnyalat hangolást biztosít magas fényerővel, hogy a hosszú olvasás után se érezz fáradságot), Számítógép mód (2700K-re állítja színhőmérsékletet, csökkentve a szembe áramló kék fény mennyiségét), Gyerek mód (maximálisan 4000K-re állítja a színhőmérsékletet, hogy a gyermeki érzékeny szemek optikai károsodása elkerülhető legyen).

A lámpa talpán elhelyezett többfunkciós gombbal manuálisan is ki- és bekapcsolhatod, továbbá tetszés szerint hangolhatod a fényerőt, színhőmérséklet, illetve aktiválhatod a Fókusz módot.

Videó lejátszása

Xiaomi Mi mozgásérzékelős éjjeli irányfény

A XIAOMI Mi mozgásérzékelős éjjeli irányfény a minimalista dizájnnak köszönhetően minden lakás, stílusába tökéletesen beleillik, maréknyi méretének ellenére tökéletesen bevilágítja utadat az éj leple alatt. Ugyanakkor a gyerekek és idősek számára is nagyon hatásos segédeszköz, hiszen az éjjeli botorkálás, helyett, lágy fénnyel megvilágított helyiséget varázsol bárhová.

E kis éjszakai lámpa helyfüggetlen, hiszen működtetéséhez 3 darab AA elemre van szükség, a hátulján található 3M-es ragasztó lehetővé teszi, hogy bárhol telepíthető legyen. Felrakható falra, lépcsőre, vagy az ágy alá is. Akasztója segítségével akár a szekrénybe is teheted.

Fejlett fényérzékelővel és infravörös mozgásérzékelő technológiával rendelkezik, automatikusan bekapcsol, amennyiben mozgást észlel. Egy speciális funkció elkerüli az infravörös interferenciát, ezért, ha mozogsz a világítás bekapcsolva marad, viszont, ha már nyugovóra tértél 15 másodperc után kikapcsol. Érzékelési látószöge 120°, mely 5-7 méter távolságon belül értendő. A lámpa ultra-vékony Fresnel lencsével van felszerelve, amely javítja az érzékelő teljesítményét, az előlapot fényvisszaverő felülettel van ellátva, melynek kristályos szerkezete hatékonyan teríti a fényt, így egyenletesen világítja be a megvilágított területet.

A lámpa kifinomult energiahatékonysági érzékelőt használ, amely csak 0,25 mW energiát fogyaszt készenléti üzemmódban. Két fényerő beállítása van, a kisebb módban 0,7 lm fényerő mellett az elemek kb. 12 hónapig tartanak, míg a fényesebb módban, 3,8 lm fényerővel körülbelül 6 hónapig.

Videó lejátszása

Yeelight Lightstrip Plus – okos RGB LED szalag

Yeelight Lightstrip Plus okos RGB LED szalag kifinomult hangulatteremtő lehet otthonodban. A szalag bárhová felragasztható, bútorok mögé, falszegélyek mentén, asztallap alá, hajlékonyságának köszönhetően bármilyen formát felvesz. Valójában egy rejtett hangulatfényt teremthetsz lakásodba, hiszen csak magát a fényt látod. Az RGB számtalan színárnyalatát állíthatod be, hangulattól, napszaktól vagy eseménytől függően.

A Mi Home applikációt Android és iOS rendszerű okostelefonnal érheted el, mely előre definiált fénybeállításokat kínál fel, mint a Születésnapi parti, a Filmnézős este vagy a Romantikus vacsora, vagy a hangkövető fényjáték funkció, mely a zene dallára változó színekben világít. Otthoni hangulatfényedet akár hangvezérléssel is irányíthatod a Google Assistant és az Amazon Alexa intelligens asszisztensek jóvoltából.

A szalag alapjában 2 méter hosszú, azonban 1 méteres darabokkal hosszabbítható egészen 10 méterig. A különös technológiának köszönhetően méretre is lehet vágni. Teljesítménye 2 méternél 7.5W, 10 méternél pedig 26.6W.

Videó lejátszása
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kiemelt termékeink

Full HD 1080p, vezeték nélküli

Wi-Fi csatlakozással, IP44 - IK06

Hűtő-fűtő, okos,
inverteres split klímák